5. JASTREB OPEN 2003.

U subotu, 25. listopada 2003. u srednjoškolskom centru "Sesvete" održano je međunarodno tradicionalno taekwondo natjecanje za kadete i kadetkinje JASTREB OPEN 2003. u sklopu kojeg se održao kvalifikacijski turnir "NAJBOLJI OD NAJBOLJIH" za koji smo morali odstupiti od planiranog termina u lipnju 2003. obzirom da je Guinnesov rekorder potvrdio svoj dolazak u jedinom mogućem terminu za vrijeme održavanja JASTREB OPENA. U nazočnosti brojnih poklonika i prijatelja taekwondo športa, turnir se održavao na tri tatamija uz pomoć najsuvremenije elektronske sportske opreme.

 


Sedam država: Njemačka, Francuska, Italija, BiH, SiCG, Mađarska i Hrvatska nastupile su na 3 tatamija sa 344 natjecatelja iz 33 kluba u selekcijama kadeta / kadetkinja A i B klase.

Posebna atrakcija turnira bio je ceremonijal otvaranja sa Zagrebačkim mažoretkinjama na kojem je Guinnessov rekorder u razbijanju kokosovih oraha nastupio sa svojim demonstratorima u vrlo atraktivnom show programu. Svoja prva borbena umijeća pokazali su klinci i klinceze vrtićke igraonice TKD kluba Jastreb. U sklopu turnira "NAJBOLJI OD NAJBOLJIH" nastupio je i dugogodišnji reprezentativac i instruktor kluba, prvak Europe EROL DENK koji je svoju dominaciju, atraktivnost i popularnost potvrdio i na ovom turniru. Dogradonačelnik za gospodarstvo gosp. Stipe Tojčić otvorio je ovo natjecanje.

U ekipnim plasmanima u selekciji kadetkinja 1.mjesto zauzeo je Mađarski nacionalni tim sa 55, 2. mjesto TKD klub Maras sa 53 i 3. mjesto TDK Maksimir sa 45 bodova.

U selekciji kadeta uvjerljivo najbolji bio je Mađarski nacionalni kadetski tim sa osvojenih 96 bodova, iza kojih slijedi klub domaćin Jastreb sa 58 bodova i TKD Maras sa 31 bodom.

Najboljim natjecateljem turnira (sa najviše borbi) proglašen je Adrian Jacob – Mađarska, a za najbolju kadetkinju Sara Takač iz Osvita.
 

Rezultati natjecanja:

1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Jure Jadrijević Matej Martinko Neven Primorac
Karlo Starčević Helena Bižić Fran Peh
Matej Škreblin Mateja Vlašić Filip Atlija
Filip Božić Tea Mlinarić Matija Vladimir Deščak
Luka Jurak   Malte Džolić
Lucija Jurak   Sebastijan Sudarević
Tea Iskra   Dario Turina
    Ana Iskra
    Sabrina Beljan
    Maja Blažina
    Viktorija Atlija
    Tea Kopinč
    Sara Strojin
    Karmela Ljubičić


Sveukupni plasman klubova

KADETI-KADETKINJE A+B

Klub Nat. Pob. Zlato Srebro Bronca Uk. Bod.
M Ž Uk M Ž Uk M Ž Uk
MAĐARSKA 49 58 9 5 14 11 2 13 6 2 8 35 203
JASTREB 34 30 5 2 7 1 3 4 7 7 14 25 105
MARAS 13 24 2 5 7 2 2 4 2   2 13 87

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga