POVIJESNA MUŠKA MEDALJA NA EUROPSKIM IGRAMA

Ime Vedran Golec trajno će biti upisano u povijest Europskih igara kao prve muške taekwondo medalje za Lijepu našu koju je osvojio kao član zagrebačkog TKD kluba Jastreb u glavnom gradu Azerbajdžana - Baku-u gdje je osvojio brončanu medalju kroz 3 pobjede (2 u sistemu eliminacija i 1 kroz repasaž).

U 1. kolu savladao je francuskog natjecatelja Omar El Yazidija rezultatom 10:7, u 2. kolu Grčkog natjecatelja Konstantinosa Gkoltsiosa rezultatom 15:11 (koji je u 1. kolu savladao poznatog i renomiranog Britanskog natjecatelja Mahama Choa), nakon čega u polufinalu biva poražen od mladog Ruskog natjecatelja Vladislava Larina (juniorskog viceprvaka Europe 2009 i brončanog sa ovogodišnjeg Seniorskog prvenstva svijeta). Iza toga Vedran potvrđuje svoju medalju kroz repasaž savladavši iskusnog 32-godišnjeg Nizozemskog natjecatelja Jeroena Wanrooija rezultatom 5:7. U Olimpijskoj kategoriji +80kg predstavnik domaćina Radik Isaev (zlato SP 2015, zlato EP 2014 i bronca SP 2013) potvrdio je status najboljeg i na 1. Europskim igrama, dok Vedranov protivnik, Ruski natjecatelj Radik Isaev biva srebrni u do kraja neizvjesnoj borbi s konačnim rezultatom 4:3.

Osim što ova medalja ima povijesnu ulogu jer je osvojena u muškom taekwondou na 1. Europskim igrama, valja naglasiti da ona Vedranu nosi novih 14,4 bodova na WTF rankingu.

Naš pulen u ponedjeljak se vraća u svoje gnijezdo iz kojeg će za par dana ponovo odletjeti put Irana gdje će stjecati nova iskustva sa onima koji dominiraju u muškom taekwondo svijetu i gdje će se pripremati za predstojeći nastup na 1. Grand prixu u Rusiji.

I na kraju valja zaključiti... "Ima nešto u tom Azerbajdžanu što ide na ruku našim jastrebima."... Da podsjetimo: u 2014. godini u Bakuu naš Vedran osvaja srebro na Europskom prvenstvu, naša kadetkinja Paola Strašćek osvaja srebro a Laura Glasnović 5-8. mjesto na Svjetskom kadetskom prvenstvu i Vedran Golec se iz Bakua vraća sa 1. MUŠKOM MEDALJOM SA 1. EUROPSKIH IGARA 2015.

ČESTITAMO I PONOSIMO SE!!!

hrsport.net
x-ica.com
narod.hr
dnevno.hr
vecernji.hr
index.hr
hoo.hr
hrvatskareprezentacija.hr
hrt.hr


Vedran na tatami stupa u petak u 08:30. Rezultate njegove kategorije možete pratiti OVDJE.


Stigao je i ždrijeb Vedranove kategorije


Naš najtrofejniji senior, član reprezentacije Hrvatske - Vedran Golec, trenutno se nalazi sa najuspješnijim Europskim taekwondo natjecateljima prema rang listi WTF-a na Europskim igrama u Baku-u gdje je otputovao u aranžmanu HOO-a.

Kratko nam se javio nakon svečanog otvaranja, pun pozitivnih dojmova, a ujedno je i našoj gl. tajnici kluba zaželio uspjeh na predstojećem polaganju 7. DAN-a.

GOLEC"Pozdrav;)

Nakon sto smo stigli malo smo odmorili i jucer navecer smo isli na otvorenje koje je bilo stvarno fascinantno (izmedu ostalog pjevala je na otvorenju Lady Gaga) bas kao i organizacija cijelog dogadaja; hrana je dobra, smjestaj dobar imamo na raspolaganju sta god pozelimo!
Uskoro idemo na trening u tkd centar Azerbejdzana..
Tamara,zelim ti danas da pokazes svima tko je najmocnija zena tkda u Europi;)))
Sretno i ne sumnjam u tebe"

 

Vedran će na tatami kročiti u petak 19. lipnja.

Po povratku sa Europskih igara naš Vedran otputovat će sa muškom seniorskom reprezentacijom Hrvatske u trening kamp u Iran gdje će trenirati sa Iranskim nacionalnim timom.

Sretno Vedrane!

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga