IMAMO EUROPSKU KADETSKU BRONCU

Zadnjeg dana natjecanja na Kadetskom EP na tatami su stupila i 2 jastrebova natjecatelja Laura Glasnović i Mateo Zorko od kojih se muški reprezentativac Mateo Zorko okrunio brončanom medaljom.

U jastrebovim redovima ovo je prva muška kadetska medalja sa EP i ovim putem čestitamo našem jastrebu Mateu na osvojenom odličju i promicanju imena kluba i Lijepe naše na jednom od najvećih kadetskih taekwondo priredbi.

Bronca je osigurana sa 2 superiorne pobjede. Prva pobjeda zabilježena je nad talijanom Morenom Monticellijom, zlatnim sa ovogodišnjeg Austrija opena rezultatom 12:7 i druga pobjeda protiv islanđanina Gunnara Snorri Svanthorssona 10:5. U polufinalnoj borbi Mateo gubi od kasnije zlatnog; predstavnika domaćina Liliana Clereta.

Naša iskusna i kvalitetna kadetska reprezentativka Laura Glasnović (5-8. mjesto sa prošlogodišnjeg Kadetskog prvenstva svijeta) nažalost je zaustavljena u borbi za medalju od srpske reprezentativke Nadice Bozanić, u konačnici europske prvakinje, od koje je prije mjesec dana izgubila finalnu borbu na Austija openu.

Laura je prvu borbu dobila rezultatom 7:3 pobijedivši superiorno natjecateljku iz BiH, nakon čega je za ulazak u polufinale zaustavlja znana srpska reprezentativka i sa ovog Europskog prvenstva naša Laura vraća se sa plasmanom od 5-8. mjesta.

Hrvatska kadetska reprezentacija na ovogodišnjem Europskom prvenstvu osvaja ekipno značajno lošiji rezultat od prošlog nastupa na EP (da podsjetimo; 2013. bili smo ekipni viceprvaci Europe u sveukupnom plasmanu M+Ž sa 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce, a kadetkinje su bile uvjerljive ekipne prvakinje Europe) dok se ove godine u pojedinačnim plasmanima s EP-a vraćamo sa svega 1 muškom (Mateo Zorko, TKD Jastreb) i 2 ženske medalje (Mateja Horvat, TKD Čigra i Dora Runtić, TKD Marjan), a u ekipnom plasmanu zauzimamo tek 17. mjesto.

ČESTITKE SVIM HRVATSKIM REPREZENTATIVCIMA I TRENERIMA KAO I VRIJEDNIM JASTREBOVIM TRENERIMA KOJI STVARAJU ŠAMPIONE!

croring.com
vecernji.hr
hrsport.net
24sata.hr
dalmacijanews.hr
hrvatskareprezentacija.hr

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga