CHUNCHEON KOREA OPEN

U razdoblju od 22. do 27.07.2015. u domovini taekwondo sporta održava se prestižno taekwondo natjecanje G2 WTF statusa Chuncheon Korea open na kojem nastupa impresivan broj od 4000 natjecatelja iz 66 zemalja i koji je jedan od najbrojnijih turnira svijeta G2 statusa na kojem najeminentniji natjecatelji u svojim kategorijama pokušavaju u predolimpijskoj godini skupiti bodove za direktan plasman na Olimpijske igre Rio 2016.

Jedini natjecatelj iz Hrvatske na ovogodišnjem Chuncheon Korea Open-u je teškaš Vedran Golec član Taekwondo kluba Jastreb - Zagreb trenutno najuspješniji hrvatski natjecatelj u muškoj selekciji koji je na navedenom natjecanju u pratnji trenera kluba Dejana Mesarova. U brojnoj konkurenciji kategorije +87kg u prvom kolu pobjeđuje korejskog natjecatelja Kim Yung So-a zlatnim bodom, u drugom kolu rezultatom 1:0 pobjeđuje renomiranog natjecatelja ruskog porijekla - reprezentativca Azerbajdžana aktualnog ovogodišnjeg svjetskog i europskog prvaka Radika Isaeva u kategoriji -87kg.

Obzirom na veliki broj natjecatelja na navedenom turniru organizator je polufinalne i finalne borbe prebacio za naredni dan u kojem je naš hrvatski predstavnik Vedran Golec s lakoćom u polufinalnoj borbi pobjedio predstavnika domaćina koreanca Ryu Doo Yeon-a rezultatom 10:1, nakon čega ga je u finalnoj borbi dočekao uzbekistanac Dmitriy Shokin, ovogodišnji prvak svijeta u kategoriji +87kg od kojeg nažalost borbu gubi rezultatom 0:7 i time osvaja srebro.

Treba naglasiti da je naš natjecatelj između polufinalne i finalne borbe imao svega 5 minuta odmora dok njegov protivnik Uzbekistanac Dmitriy Shokin nije imao polufinalnu borbu jer mu je istu predao viceprvak svijeta Zokou Firmin iz Obale bjelokosti. Vedran je trenutno 7. u svjetskom rankingu kategorije +87kg Svjetske taekwondo federacije i ovim uspjehom dobio je novih 12 bodova.

I da zaključimo:
Na ovom prestižnom natjecanju naš jastreb imao je jedinstvenu priliku odmjeriti snage sa 2 svjetska prvaka Radikom Isaevom -87kg i Dmitriyem Shokinom +87kg. Jednog pobjeđuje, dok od drugog biva poražen. No jedno je sigurno - Vedran Golec sve je bliže svjetskom vrhu.. Grand Prix će dati konačni odgovor

croring.com
24sata.hr
vecernji.hr

 


Po završetku prvog dana natjecanja naših jastrebova kratko se oglasio trener Dejan sa vijestima dana i nekoliko fotografija koje su uspjeli napraviti u krugu mjesta događanja. Vedran je jedini predstavnik Hrvatske na ovom natjecanju i svojim velikim uspjehom nad trenutno najboljim natjecateljem Europe i svijeta osigurao je već medalju na ovom prestižnom G2 natjecanju a Dejan će, nadamo se, sutrašnji nastup našeg pulena pratiti u odijelu.

SREĆU VAM ŽELIMO... 


Iz Koreje nam stižu sjajne vijesti: naš Vedran pobijedio je u prvom kolu korejskog predstavnika Kim Yung So-a, u drugom kolu pobjeđuje ruskog natjecatelja, reprezentativca Azerbajdžana svjetskog i europskog prvaka Radika Isaeva. Čekamo rezultate polufinalnih i finalnih borbi koje su predviđene za sutra.


A evo i ždrijeba


 Vedran i Dejan javili su se kratkom porukom u 09:42 da su sretno sletjeli u Seoul odkuda će ih organizator prevesti na mjesto događanja.


U ponedjeljak 20. srpnja, nešto iza podneva, jastrebov dvojac - trener Dejan i olimpijski kandidat Vedran Golec otputovao je iz zračne luke Pleso na G2 natjecanje Chuncheon Korea Open.

Vedran će 2. dana natjecanja 23. srpnja u "lov" na nove bodove, gdje će ga - što je za očekivati, zasigurno čekati oni najbolji iz domovine taekwondo sporta.

Obzirom da je organizator (po starom dobrom običaju) do kraja prijava "tajio" raspored natjecanja kroz kategorije i omogućio organizirani prijevoz samo dan prije i nakon održavanja natjecanja koje traje tjedan dana, naš će dvojac u Koreji provesti će 9 dana u sklopu čega smo im putem organizatora dogovorili dvoranu i zajedničke treninge sa timovima koji će, poput nas, biti prisiljeni na boravak u Koreji cijelo vrijeme održavanja natjecanja, a u slobodno vrijeme organizirali smo im upoznavanje turističkih atrakcija Koreje.

Ako je suditi po dosadašnjim prijavama i iskustvu koje imamo od prošlog nastupa na ovom turniru, Vedrana očekuje konkurencija na turniru od cca 3.000 natjecatelja.

 

SRETNO JASTREBOVI NAŠI!!!

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga