TURSKA OPEN - G2

Na 4. otvorenom prvenstvu Turske, natjecanju G2 statusa koje je završilo 14. veljače nastupilo je 1455 natjecatelja od čega 608 seniora/ki na kojem su jastrebovi natjecatelji lovili nove bodove na rang listi Svjetske taekwondo federacije.

 

Nakon što se najbolji hrvatski teškaš Vedran Golec svega par dana ranije na Europskom klupskom prvenstvu okrunio titulom prvaka europe, a Luka Horvat brončanim odličjem, sva 3 jastrebova natjecatelja su uspjela doći do borbe za medalju ali je osvajanje medalje ovog puta uspjelo samo jastrebu Luki Horvatu dok su Vedran i Hrvoje izgubili borbe za medalju.

Hrvoje Šep -87kg u prvom kolu pobjeđuje turskog reprezentativca Serdara Yuksela zlatnim bodom pri rezultatu 9:9. U drugom kolu ga dočekuje još jedan turski reprezentativac Goktepe Metehan kojeg također pobjeđuje rezultatom 7:3. U borbu za medalju ulazi sa povredom i nažalost gubi pri rezultatu 3:7 od azerbajdžanskog reprezentativca i olimpijca Ramina Azizova.

Luka Horvat -80kg i na ovom natjecanju okrunio se brončanom medaljom. U prvom kolu pobjeđuje ruskog natjecatelja Faila Zartdinova rezultatom 26:5. U drugom kolu pobjeđuje francuskog predstavnika Jordana Maikoouvoa rezultatom rezultatom 10:9. U borbi za medalju pobjeđuje turskog natjecatelja Aksu Tuna rezultatom 20:10 dok polufinalnu borbu gubi od ruskog natjecatelja Bogdana Grechkina rezultatom 9:16.

Jastrebov teškaš Vedran Golec +87kg kao jedan od nositelja svoje kategorije prvo kolo biva slobodan, u drugom kolu pobjeđuje ruskog natjecatelja Emila Khadeeva rezultatom 12:5 dok borbu za medalju gubi od turskog reprezentativca Bugrahana Karakasa tijesnim rezultatom 6:7 pa nam ovog puta ostaje bez odličja.

Boravak u Turskoj jastrebovi natjecatelji zaključili su s novim bodovima na rang listi Svjetske taekwondo federacije: Vedran Golec +14,32 boda, Luka Horvat +10,80 bodova i Hrvoje Šep +4,32 boda na opće zadovoljstvo trenera Dejana Mesarova koji će spremu svojih pulena ponovo provjeriti na G1 natjecanju Slovenija open u Mariboru 26. veljače 2017.

Najuspješnije zemlje na Otvorenom prvenstvu Turske bile su: Rusija, Turska, Poljska.

  • Taekwondo klub Jastreb

    Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

    ptica plava3

    Pretraga