2nd WTF Presidentʼs Cup Atena

U Ateni, glavnom gradu Grčke, od 27. do 30. travnja 2017. održava se drugi po redu Europski kup predsjednika koji otvara ciklus taekwondo priredbi u Ateni i na Rodosu jer je prvi od četiri natjecanja koja će se održati u Grčkoj. Na natjecanju nastupa rekordni broj natjecatelja, njih čak 2182 natjecatelja (599 kadeta, 794 juniora i 789 seniora) iz 394 klubova odnosno reprezentacija iz čak 51 zemlje. U pratnji natjecatelja je oko 530 trenera, a pravdu na tatamiju dijeli čak 65 međunarodnih sudaca i sutkinja. U 4 dana natjecanja, borbe će se održavati na 8 borilišta te će se koristiti 32 kamere za Video-Replay, a 20 svjetskih medija izvještavat će izravno iz dvorane. Borbe će se moći pratiti online na svih 8 tatamija. Ovo natjecanje kvalifikacijsko je natjecanje za ovogodišnja europska prvenstva kadeta i juniora, a ujedno su i izravne kvalifikacije za seniorsko europsko prvenstvo koje će se održati slijedeće godine uz nekoliko ograničenja: sportaš može nastupiti samo u kategoriji u kojoj je izborio medalju, a pojedini savez u jednoj kategoriji može iskoristiti tek jedan direktan plasman.
Kup predsjednika nudi i jednu veliku, dugoročnu prednost: bodovi zarađeni na europskom izdanju se europskim sportašima ne računaju u godišnju kvotu od 40 G1/G2 bodova koji će se priznati u olimpijski ranking.
Na navedenom natjecanju u pratnji trenera Mateja Škreblina boje Jastreba branit će juniorke Paola Strašček i Ana Taslak te senior Hrvoje Šep.
Naši natjecatelji trenutno se nalaze u Grčkoj, prvog dana natjecanja nastupit će Paola Strašček, juniorka -46kg, drugog dana natjecanja senior Hrvoje Šep -87kg, treći dan natjecanja Jastrebovi će napraviti mali otklon od sporta i dan će provesti u upoznavanju kulturnih i povijesnih znamenitosti Atene, dok će zadnji dan natjecanja na tatami kročiti naša juniorka Ana Taslak u kategoriji -63kg.

SRETNO SVIMA!

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga