2Nd WTF Presidentʼs Cup Atena kvalifikacijski turnir za EP

 

ORGANIZATOR: EUROPSKA TAEKWONDO FEDERACIJA
MJESTO: Atena, Grčka
VRIJEME: 27. – 30.04.2017.
SELEKCIJE: borbe
TRENERI: Matej Škreblin
OSVOJENA ODLIČJA: 1 srebro, 1 bronca
BROJ NATJECATELJA: 2182
BROJ KLUBOVA: 394
BROJ ZEMALJA: 51

 Troje Jastrebova, Ana Taslak, Paola Strašćek i Hrvoje Šep, u pratnji trenera Mateja Škreblina nastupilo je na drugom po redu Europskom kupu predsjednika, kvalifikacijskom natjecanju za europska prvenstva G2 statusa, koji se održao od 27. do 30. travnja u Ateni. Na natjecanju je nastupio rekordan broj natjecatelja, njih čak 2182 iz 394 kluba i 51 zemlje. Jastrebovi su se s natjecanja vratili s 2 medalje, srebrom Ane Taslak i broncom Paole Strašček.

KOMENTAR TRENERA:
Prvoga dana natjecanja na tatami je kročila Paola Strašćek, juniorka u kategoriji
-46kg. U prvom i drugom kolu Paolu su dočekale domaće predstavnica koje je s lakoćom svladala. U trećem kolu dočekala ju je Ruskinja Podrez koju Paola pobjeđuje 5:2. U borbi za finale, Paola se susrela sa Šveđankom od koje gubi rezultatom 6:2 i osvaja brončanu medalju čime potvrđuje svoju kvalitetu na turnirima ovakvog statusa i dokazuje da bi se mogla naći i na postolju Europskog prvenstva.
Drugoga dana natjecanja na tatami izlazi senior Hrvoje Šep u kategoriji -87kg. U prvom kolu dočekuje ga predstavnik Azerbajdžana Payam Ghobadi Oughaz od kojeg Šep gubi borbu rezultatom 15:8. Vidjelo se da Hrvoje može i želi tu pobjedu ali razlika u godinama i kilama (na vaganju je Hrvoje imao 81 kg) presudila je u ovoj borbi.
Zadnjeg dana natjecanja juniorka Ana Taslak u kategoriji -63kg osvaja srebrnu medalju iako je bila bolesna i pod antibioticima samo 3 dana prije nastupa. U prvom kolu dočekuje ju domaća predstavnica Pantouveri koju Ana s lakoćom pobjeđuje 17:4. U drugom kolu susrela se s Francuskinjom koju pobjeđuje rezultatom 7:5. U borbi za medalju susreće se s Bugarskom predstavnicom Vasilevom koju pobjeđuje 4:2. U borbi za finale dočekuje je Rumunjka koju s lakoćom svladava 25:2. U finalnoj borbi Anu dočekuje znana protivnica Nadica Božanić iz Srbije te gubi borbu rezultatom 17:9 i osvaja srebrnu medalju čime se kvalificira na Europsko prvenstvo.
Treći dan bio je dan odmora koji smo iskoristili za upoznavanje čarolija Atene ("kolijevke civilizacije"). Atenski Akropolis lijepo je, ali i vrlo skupo mjesto i nažalost rijetko lijepo mjesto u Ateni. Veći dio grada pun je rupa, zapuštenih zgrada i doima se nesigurno za turiste.

POJEDINAČNI PLASMANI - BORBE

SREBROBRONCA
ANA TASLAKPAOLA STRAŠĆEK

ČESTITAMO!!!

Paola i Ana kvalificirale su se na EP 2017

ANA TASLAKJUNIORI4 pobjedeSREBRO
PAOLA STRAŠĆEKJUNIORI3 pobjedeBRONCA
HRVOJE ŠEPSENIORIbez pobjedebez plasmana

 

 • 2Nd-Wtf-PresidentS-Cup-Atena-kvalifikacijski-turnir-za-EP-3
  2Nd-Wtf-PresidentS-Cup-Atena-kvalifikacijski-turnir-za-EP-2

  Taekwondo klub Jastreb

  Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

  ptica plava3

  Pretraga