13. Europsko poomsae prvenstvo

 

ORGANIZATOR: EUROPSKA TAEKWONDO FEDERACIJA
MJESTO: Rodos, Grčka
VRIJEME: 07./08.05.2017.
SELEKCIJE: forme
BROJ NATJECATELJA: 738
BROJ KLUBOVA: 60
BROJ KATEGORIJA: 13
BROJ ZEMALJA: 28

Naša formašica Lucija Jazić u sklopu reprezentacije Hrvatske nastupila je na 13. Europskom prvenstvu u formama koje se održalo 7./8. svibnja na Rodosu u Grčkoj. Na natjecanju je nastupilo 738 natjecatelja iz 28 zemlja i to u 13 različitih kategorija. Lucija je na ovom prvenstvu nastupila individualno kao juniorka u sklopu čega je ušla u polufinale u kojemu je zauzela 13. dok se kroz ženski juniorskim timu plasirala na 10. mjesto.

KOMENTAR TRENERA:
Lucija je prvoga dana natjecanja nastupila samostalno kao juniorka te je u njenoj kategoriji bilo ukupno 37 natjecateljica. Lucija je u polufinale ušla kao 16. i nije se uspjela plasirati u finale te je zauzela odlično 13. mjesto.

Iza sebe je ostavila djevojke koje su ove godine osvajale medalje na G turnirima, ali i na prošlom Europskom prvenstvu. Ovo je jedan vrlo dobar rezultat, a pogotovo kada si tamo među najmlađim natjecateljima. Pobijediti 24 djevojke na Europskom prvenstvu nije mala stvar i nadam se kako će pravi rezultat doći na vidjelo za 2 godine na Europskom prvenstvu kada će Lucija imati značajno više iskustva, a biti će i među najstarijim natjecateljima u toj kategoriji.

Drugoga dana natjecanja Lucija je na tatami izašla kao članica ženskog juniorskog tima kojeg su uz nju sačinjavale još Tena Smiljanić i Lea Matešić. Ženski juniorski tim nije se uspio plasirati u finale te su djevojke zauzele 10. mjesto.

ČESTITAMO!!

 

13-Europsko-poomsae-prvenstvo-3
13-Europsko-poomsae-prvenstvo
13-Europsko-poomsae-prvenstvo-4
13-Europsko-poomsae-prvenstvo-5
13-Europsko-poomsae-prvenstvo-6

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

Posljednje novosti

ptica plava3

Pretraga