Polish Open 2017 Warsaw Cup- G1

ORGANIZATOR: Poljska taekwondo federacija
MJESTO:Varšava, Poljska
VRIJEME:16/17.09.2017.
SELEKCIJE:juniori/ke, seniori/ke
TRENERI:Matej Škreblin
MEDALJE:2 zlata
BROJ NATJECATELJA:989

U subotu i nedjelju 16-17.09.2016. u Varšavi, Poljska, u organizaciji Poljske taekwondo federacije, održano je međunarodno taekwondo natjecanje „Polish Open – Warsaw Cup 2017.“, G1 turnir WT-a. Na ovogodišnjem Polish openu TKD Jastreb nastupio je sa 6 natjecatelja, od čega s 3 juniora i 3 seniora.

Na navedenom natjecanju nastupilo je 989 natjecatelja. Ovaj turnir bio je jedan od lošije organiziranih natjecanja što začuđuje obzirom na G status turnira, tako da su pojedini natjecatelji tek u kasnim poslijepodnevnim satima imali svoje prve borbe, a u sitnim noćnim satima finalne mečeve. Većina trenera žalila se i na elektronsku opremu koja je u mnogim slučajevima zakazala.

ZLATO
HRVOJE ŠEP
ANA TASLAK

HRVOJE ŠEPSENIORI4 pobjedeZLATO
ANA TASLAKJUNIORI3 pobjedeSREBRO
MATEO ZORKOJUNIORI1 pobjedabez plasmana
IVAN VRGOČSENIORIbez pobjedebez plasmana
JAN MARIJAN KOVAČEVIĆJUNIORIbez pobjedebez plasmana
MARKO LIPOVACJUNIORIbez pobjedebez plasmana

 

Kratki osvrt trenera Mateja:

Marko Lipovac i Ivan Vrgoč kao mladi, ali neiskusni seniori, dobili su priliku svojim zalaganjem na treninzima okušati se na ovako velikoj i jakoj smotri u seniorskoj konkurenciji. Nažalost nisu pobijedili, ali nisu ni pokleknuli pred starijim i iskusnijim protivnicima te su na početku sezone ubrali veliko i korisno iskustvo, a i time doživjeli razliku između juniorskog i seniorskog taekwondoa.

Treći seniorski adut kluba, Hrvoje Šep, svoje četiri borbe odradio je koncentrirano i s fokusom na osvajanje željenog 1. mjesta i time je skupio novih 10 bodova za svjetsku ljestvicu.Ukratko sa zadnja 3 G turnira (Luxemburg, Univerzijada, Poljska) odnosi 2 zlata i potvrđuje svoje mjesto u poluteškoj kategoriji!

Juniorima Ani Taslak, Janu Marijanu Kovačeviću i Mateu Zorku bio je ovo prvi i ujedno testni turnir nakon ljeta, a sve u svrhu pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u studenom. Kod Jana i Matea ovaj put nam se sreća nije osmjehnula. Imali smo probleme s električnom zaštitnom opremom i obojica gube borbe u kvalifikacijama; Jan u prvoj pri rezultatu 22:20, a Mateo u drugoj borbi na bod razlike, dok Ana s 3 pobjede odlazi u finale i susreće se sa starom rivalkom Nadicom iz Srbije te gubi na zlatni bod pri rezultatu 6:6.

Što se tiče ovog turnira nisam nezadovoljan kao trener, dapače, vidi se da nam natjecatelji napreduju; iako nisu još na svom maksimumu. Odradili su odlično, a cilj je bio da popravimo sitnice pred nastup na najbitnijem turniru u godini EP 2017.

Uvijek nam ostaje i nada da će taj bitan turnir osim bolje opreme suditi i kvalitetniji suci, a i da će biti popraćen s više kamera što će našim natjecateljima zasigurno biti dovoljno da stanu na najviša postolja.

  • Taekwondo klub Jastreb

    Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

    ptica plava3

    Pretraga