Europsko Juniorsko Prvenstvo

ORGANIZATOR:CYPRUS TAEKWONDO FEDERATION
MJESTO:Larnaka, Cipar
VRIJEME:02.-05.11.2017.
SELEKCIJE:juniori/ke
TRENERI:Treneri reprezentacije Hrvatske
OSVOJENA ODLIČJA:1 zlato
BROJ NATJECATELJA:502
BROJ ZEMALJA:42

Od 02.-05-11.2017. na Cipru u gradu Larnaka održano je Europsko juniorsko prvenstvo na kojem su nastupila 3 natjecatelja TKD kluba Jastreb kroz redove reprezentacije. Među 502 natjecatelja iz 42 zemlje, Jastrebica Ana Taslak osvojila je zlatnu medalju čime je postala sportašica III. kategorije pri HOO dok se Mateo Zorko plasirao na 5.-8. mjesto čime je postao sportaš IV. kategorije, a Jan Marijan Kovačević na 9.-16. mjesto sportaš V.kategorije.
KOMENTAR TRENERA MATEJA:
Ana Taslak je od početka bila kandidat za medalju budući da se s turnira G statusa uvijek vraćala s medaljom oko vrata. Iako nije pobjeđivala s prevelikom razlikom, bila je fokusirana i odradila je sve dogovorene kombinacije te uzela medalju najsjajnijeg sjaja.
Mateo Zorko prve dvije borbe odradio je s lakoćom na prekid. U borbi za medalju borio se sa znanim protivnikom s kojim se borio imao svega mjesec dana ranije. Tada je izgubio rezultatom 9:8 iako je pogodio 3 udarca u glavu, ali nažalost kacige nisu radile. I na Europskom prvenstvu bio je sličan slučaj i razlog gubitka. Mladost i velika želja za medaljom toliko su ga ponjeli da nije previše razmišljao te se vodio srcem uz dosta pogrešaka.
Jan Marijan Kovačević došao je bolestan s priprema reprezentacije. To je dosta ustjecalo na njegovu finalnu pripremu, ali učinili smo što je u našim mogućnostima kako bi mu kroz par dana vratili kondiciju. U borbi je previše respektirao protivnika i nije dao svoj maksimum. U glavi nije bio spreman za tako jakog protivnika i popustio je pod pritiskom. Nadam se da će ubrzo postati svjestan svojih kvaliteta i da će se odlično snaći u seniorskoj konkurenciji.
ČESTITKE SVIMA !!

POJEDINAČNI PLASMANI SPORTSKA BORBA

ZLATO
ANA TASLAK

ANA TASLAKJUNIORI4 pobjedeZLATO
MATEO ZORKOJUNIORI2 pobjedebez plasmana
JAN MARIJAN KOVAČEVIĆJUNIORI1 pobjedabez plasmana

 

EUROPSKO-JUNIORSKO-PRVENSTVO
EUROPSKO-JUNIORSKO-PRVENSTVO-2
EUROPSKO-JUNIORSKO-PRVENSTVO-3

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga