"Učimo kroz igru" - moto je i način pod kojim djeluje i na koji se provodi rad s najmlađim članovima podjeljenim po uzrasnim grupama od 4  do 7 godina.

Kroz igru i druženje djeca razvijaju koordinaciju, fleksibilnost i motoriku, temeljne elemente za daljnji sportski napredak.

Taekwondo igraonica pod stručnim je i pedagoškim vodstvom educiranih trenera za vrtićke i predškolske uzraste.

ŠTO JE TAE DO?

Tae Do je posebni program tjelovježbe koji koristi neka načela borilačke vještine taekwondo-a, te najnovija znanstvena iskustva i spoznaje o patogenezi osteoporoze. To je svojevrsna kombinacija klasične gimnastike za osteoporozu i elemenata taekwondo vježbi koje se temelje na izvođenju kontroliranih pokreta uz energetski usmjerenu kontrakciju mišića pri određenom pokretu. TAE DO sustav tjelovježbe. U kreiranju sustava vježbi korišteni su neki elementi programa rekreativne tjelovježbe koji je zadnjih godina razvijen u Koreji pod nazivom "Hygienic poomse", rezultati ispitivanja mišljenja samih bolesnika o različitim vrstama tjelovježbi, kao i iskustva četverogodišnjeg eksperimentalnog TAE DO programa s grupom bolesnica. Naziv "TAE DO" dolazi od riječi iz korejskog jezika, "TAE" znači pokret nogom, kretnja, a "DO" način, a u prenesenom značenju "TAE DO" znači aktivni stav prema nečemu, bolesti primjerice.

Tae Do program u aktivnoj je provedbi u taekwondo klubu JASTREB već četiri godine kao poseban preventivni zdravstveni program za osobe zrelije životne dobi, uglavnom žene, u suradnji sa Centrom za mineralni metabolizam i metaboličke koštane bolesti OB "Sveti duh", a pod stručnim nadzorom Prim.sc.dr. Dalibora Krpana . Program II. stupnja TAE DO-a za pokretnu populaciju provodi se pod stručnim vodstvom instruktora TAE DO programa za Hrvatsku gđe. Tamare Borilović nositeljice crnog pojasa 5. DAN Svjetske taekwondo federacije i polaznika postdiplomskog studija - magisterija pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem je prihvaćen projekt: TAE DO tjelovježbe u svrhu zaštite ljudskog zdravlja i prevencije osteoporozi kao obrana magistarskog rada, te pomoćnih trenerica gđe. Tatjane Orešković i gđe. Maje Domijan u TKD klubu JASTREB, dok se program I. stupnja polupokretne populacije provodi u Centru za mineralni metabolizam i bolesti kalcificiranih tkiva O.B. "Sveti Duh" pod vodstvom instruktorice gđe. Karoline Hoić.

Tae Do - zdravstveni program -prevencija osteoporozi provodi se 2-3x tjedno. U suradnji sa Jedinicom za mineralni metabolizam i metaboličke koštane bolesti OB "Sveti duh", a pod nadzorom Prim.sc.dr. Dalibora Krpana klub organizirano provodi specijaliziranu tjelovježbu u koju su uključeni elementi tradicionalne korejske gimnastike sa elementima iz taekwondo športa. Dogovorno sa liječnikom specijalistom klub organizira okrugle stolove i stručna predavanja sukladno Vašem interesu. Preporučuje se redovito pohađanje tjelovježbe (barem 2x tjedno), obzirom da to činite za svoje zdravlje i kvalitetniji život. Bilo bi idealno naučene vježbe provoditi i kod kuće u danima kada nemate organiziranu tjelovježbu.

Prvi službeni Tae Do seminar za edukaciju novih trenera - provoditelja TAE DO programa organiziran je 2004. godine u Slunju, u prirodnom okruženju i kongresnom centru Slovin Unique u Rastokama sa čime smo započeli širenje ovog programa kroz sve sportske i zdravstvene centre Hrvatske,

Program koji je namijenjen svim uzrastima, prvenstveno odraslima, kroz koji možete učiniti puno za svoje zdravlje i tijelo oslobađajući se negativne energije svakodnevnice.

Nudimo Vam stručan rad, mogućnost individualnog treninga i ugodnu atmosferu u cilju jačanja fizičke i psihičke forme.

Namijenjen je onima koji se žele uključiti u sportsku borbu, a za cilj imaju ulazak u reprezentativne vrste na velikim sportskim natjecanjima kao što su Europsko i Svjetsko prvenstvo, te Olimpijske igre.

U klubu treniraju i vode treninge višegodišnji članovi reprezentacije Hrvatske i kategorizirani športaši HOO-a od kojih treba posebno istakniti Branimira Ćaćića (2. mjesto - Svjetsko vojno prvenstvo 2003.), Kristijana Kralja (3. mjesto - Europsko seniorsko prvenstvo 2000.) i Tomislava Bučanca (3. mjesto - Europsko seniorsko prvenstvo 2002.), koji su predstavljali Hrvatsku na kvalifikacijskim turnirima za Olimpijske igre ATENA 2004, te Tomislava Miščančuka - Svjetskog vojnog prvaka 2003. i Dejana Mesarova - Juniorskog viceprvaka svijeta 2000.

Natjecateljski taekwondo namijenjen je djeci i mladima od 7. godine, koji su prema vlastitim afinitetima podijeljeni u uzrasne grupe kroz koje uče samoobranu, športsku borbu i forme.

Sustavno se uključuju u organizirani rad kroz redovne programe kluba, programe natjecanja, te ljetne i zimske kampove kroz koje su učena i vođena športskom načinu života, daleko od svih poroka sadašnjice.

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga