Organizirali smo brojne HUMANITARNE AKCIJE sa našim mališanima (posjet Nazorovom domu, donacije za djecu oboljelu od karcinoma Klaićeve bolnice, pomoć SOS dječjem selu Lekenik, Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, Zoološkom vrtu Zagreb, humanitarni turnir za jedinog preživjelog kornatskog gasitelja Franu Lučića, humanitarni turnir za Dom za starije i nemoćne osobe Medveščak, turnir za Onkološki odjel Bolnice za dječje bolesti Zagreb, turnir za dječji onkološki odjel KBC Rebro).

U subotu 27.10.2012. u dvorani Sutinska vrela rekordan broj od 910 natjecatelja iz 76 klubova i 6 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Srbija) odmjerio je svoje snage na 9 tatamija. U sklopu navedenih nastupila su i 2 nacionalna tima (Mađarske i Slovačke).

Iz Jastrebovih redova nastupilo je 150 natjecatelja kroz sve discipline i uzraste u pratnji 6 trenera koji su ostvarili značajne rezultate kroz pojedinačne i ekipne plasmane.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba pozdravio je nazočne kroz kratko obraćanje i zahvalu klubu organizatoru ovog humanitarnog natjecanja.

Njegova Ekselencija g. Seong Ung PARK obratio se nazočnima u duhu Koreje i otvorio je natjecanje.

Naša popularna pjevačica Marija Husar zabavila je najmlađu populaciju pjesmom „Ljubav“ koja je prenosila poruku naše humanitarne akcije provedene pod geslom:

„NE POSTOJE VELIKE STVARI,
SAMO MALE STVARI UČINJENE S PUNO LJUBAVI“

 

 

 

U subotu 19.11.2011. u SD „Sutinska vrela“ u organizaciji TKD kluba Jastreb održao se međunarodni humanitarni taekwondo turnir „13. JASTREB OPEN" i natjecanje vrtićanaca i malih školaraca „JASTREB LIMAČ OPEN“, pod motom: „SAMO JE NEBO GRANICA“.

U prepunoj dvorani na 10 borilišta, te na 11. borilištu u maloj dvorani u disciplini poomsae uz obilje smijeha i pokoju suzu kroz uspjehe i poraze priznanje ovom turniru dao je 71 klub iz 4 zemlje sa 843 natjecatelja, a prava senzacija turnira bile su medalje koje svijetle. Dokaz je ovo da svi naši sportski prijatelji prepoznaju kvalitetnu organizaciju i svojim dolaskom daruju nam naziv najvećeg međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja u Lijepoj Našoj.

TKD klub Jastreb u svoju povijest upisuje još jednu uspješnu, a nadasve humanitarnu sportsku priredbu koju je ovu godinu poklonio maloj Mili Trgo – najvećem borcu Jastreb opena 2011.

 

U nedjelju 20.11.2010. u Domu odbojke Bojan Stranić održao se međunarodni humanitarni taekwondo turnir za kadete i juniore „12. JASTREB OPEN" u organizaciji našeg kluba kroz selekcije mlađih i starijih kadeta/nja, juniora/ki u disciplinama sportske borbe i poomsae.

Za naše najmlađe natjecatelje (vrtićance i male školarce ) pripremili smo natjecanje u potpuno novoj disciplini bez kontakta, unutar koje su demonstrirali svoje prve korake u našem, danas već modernom i sve popularnijem olimpijskom sportu; a da ne bude suza, svakom sudioniku dodijelili smo i prigodnu medalju za sudjelovanje.

Na ovom natjecanju nastupilo je 860 natjecatelja iz 68 klubova i 8 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Srbija)

Turnir je svečano otvorio Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Seong Ung PARK, a nazočnima su se obratili voditeljica dječjeg onkološkog odjela KBC Zagreb (Rebro) prof.dr.sci. Ljubica Raić, predsjednik HTS-a dr.mr.sci. Franjo Prot i predstavnica Poglavarstva grada gđa Tanja Ališić.
U nedjelju 04.10.2009. u Domu odbojke Bojan Stranić održao se međunarodni humanitarni taekwondo turnir za kadete i juniore „11. JASTREB OPEN" u organizaciji našeg kluba „JASTREB“, u selekcijama mlađih i starijih kadeta/nja, juniora/ki te disciplini poomse.
Na ovom natjecanju nastupilo je 406 natjecatelja iz 43 kluba i 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Slovačka i Mađarska).
Turnir je svečano otvorio dr. mr. sc. Dragan Primorac, a posebnu atmosferu u dvorani svojim nastupom napravili su Baruni otpjevavši nogometnu himnu "Neka pati koga smeta".

 

U subotu 20.12.2008., u HD Ante Starčević, u organizaciji TKD kluba JASTREB, održao se tradicionalni BOŽIĆNI LIMAČ KUP – nastavak humanitarne akcije za štićenike Doma za starije i nemoćne osobe „MEDVEŠČAK“ na kojem su mališani TKD kluba Jastreb međusobno odmjerili snage.
Sva prikupljena donirana roba (posteljina, društvene igre, posuđe) biti će isporučena upravi navedene institucije u nadolazećem tjednu.

U nedjelju 30.11.2008. održao se međunarodni humanitarni taekwondo turnir za kadete i juniore „10. JASTREB OPEN" u organizaciji TKD kluba „JASTREB“, u selekcijama mlađih i starijih kadeta/nja, junira/ki te disciplini poomse.

Turnir je održan pod geslom: „JASTREBOVA MLADOST ZA SRETNIJU STAROST“
I ove godine turnir je bio realiziran pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Poglavarstva Grada Zagreba, pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, te uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo, rad socijalnu zaštitu i branitelje i Turističke zajednice grada Zagreba i INA d.d.
Prijavljeno je 493 natjecatelja iz 50 klubova. Sudjelovalo je 5 zemalja (Bosna i Hercegovina, Mađarska, Slovenija, Srbija i Hrvatska), dok je nacionalni tim Makedonije u noći pred nastup otkazao sudjelovanje. Natjecanje se održalo na 5 tatamija a selekcije juniora/ki nastupile su u elektronskim oklopima.

Prvi puta u hrvatskom taekwondo sportu poklonici taekwondoa imali su priliku putem interneta preko naše stranice uživo pratiti navedeno događanje, a Hrvatska televizija popratila je kratkom reportažom ceremonijal svečanog otvaranja.

 

U subotu 22.12.2007., u OŠ Malešnica, u organizaciji TKD kluba JASTREB, održao se tradicionalni BOŽIĆNI LIMAČ KUP - humanitarni turnir za napuštenu i oboljelu djecu-štićenike SPECIJALNE BOLNICE ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI „GORNJA BISTRA“ na kojem su mališani TKD kluba Jastreb međusobno odmjerili snage, boreći se na tatamiju za oboljele vršnjake – štićenike SB „Gornja Bistra“. Sva prikupljena donirana roba (hrana, kozmetika, igračke, odjeća obuća) biti će isporučena upravi navedene institucije u nadolazećem tjednu.Turnir je organiziran pod motom:
"DARUJEMO DOBROTU SRCEM, DARUJEMO PRIJATELJSTVO"

U prepunoj dvorani Doma odbojke „Bojan Stranić“ 04.11.2007. godine održano je međunarodno taekwondo natjecanje za djecu, 9. JASTREB OPEN, humanitarni turnir posvećen jedinom preživjelom kornatskom gasitelju Frani Lučiću, sa kojeg su svi prikupljeni prihodi namijenjeni za nastavak liječenja i završetak studija.
 
Turnir se održao pod geslom:

„BORIO SI SE ZA NAŠE ŽIVOTE; MI TI SE PRIDRUŽUJEMO U BORBI ZA TVOJ!“


U nedjelju 17.12.2006., u ŠŠD Pešćenica, u organizaciji TKD kluba JASTREB, održao se tradicionalni BOŽIĆNI LIMAČ KUP - humanitarni turnir za napuštenu i oboljelu djecu-štićenike SPECIJALNE BOLNICE ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI "GORNJA BISTRA", dogovorno sa ravnateljem bolnice. Sav prihod od prikupljenih kotizacija natjecatelja učesnika turnira i doniranih sredstava biti će utrošen za nabavu navedenih potreba štićenika Bolnice „Gornja Bistra“ prema zaprimljenoj specifikaciji.

Turnir je organiziran pod motom:
"DARUJEMO DOBROTU SRCEM, DARUJEMO PRIJATELJSTVO"

 nazorova.jpg 
U nedjelju 19.12.2004., u OŠ "Malešnica", u organizaciji TKD kluba JASTREB, održao se već tradicionalni BOŽIĆNI LIMAČ KUP - humanitarni turnir za ZOOLOŠKI VRT, Zagreb, životinjsku vrstu JASTREB MIŠAR, dogovorno sa ravnateljem ZOO-a gosp. Anićem. Sav sakupljen prihod od prodanih ulaznica (5,00 kuna) i kotizacija natjecatelja učesnika turnira doniran je ZOO-u Zagreb. Turnir je organiziran pod znanim nam motom:

"DARUJMO SRCEM, DARUJMO ONO NAJVRIJEDNIJE - PRIJATELJSTVO"

 

 nazorova.jpg
U subotu 20.03.2004. u 12:00 sati, u OŠ "Malešnica", u organizaciji TKD kluba "JASTREB", održao se DAN OTVORENIH VRATA KLUBA i humanitarni turnir "DARUJMO SRCEM" za Psihijatrijsku bolnicu "JANKOMIR", dogovorno sa ravnateljem bolnice dr. Matom Mihanovićem. Obzirom da svake godine natjecateljsku sezonu počinjemo ili završavamo nekom humanitarnom akcijom i ove godine učinili smo isto. Ovoga puta željeli smo potpomoći i uljepšati živote davno odbačenih ljudi, od kojih su neki zauvijek prepušteni zaboravu.

 

U sklopu već tradicionalnog natjecanja TKD kluba BROD iz Slavonskog Broda organizirana je humanitarna akcija za Hrvatski caritas kroz novčane priloge i robne vrijednosti, u koju smo se uključili kao klub, a kroz koju su svoje dobrovoljne priloge donirali i roditelji natjecatelja našeg kluba-udruge.

U Domu za napuštenu djecu «Vladimir Nazor» u 2003. godini u sklopu akcije Djeca za djecu održali smo 2-mjesečni volonterski tečaj taekwondoa sa štićenicima navedene ustanove koji se održao pod stručnim vodstvom trenera TKD kluba Jastreb Marija Dlake, 2.DAN. U sklopu ove akcije klub je donirao prikupljena financijska sredstva, te robne vrijednosti (odjeću, obuću, igračke i slatkiše) za štićenike. U sklopu proslave božićnih i novogodišnjih blagdana mališanima smo darovali demo priredbu naših najboljih natjecatelja kluba kroz 3-satno druženje u sklopu čega je priređen zajednički domjenak na kojem je svečano dodijeljena donacija.

U natjecateljskoj godini 2002/2003 TKD klub Lekenik organizirao je u sklopu svog već tradicionalnog turnira „Jurjevo open“ akciju za kupnju igračaka štićenicima SOS Dječjeg sela LEKENIK na kojem naš klub nije mogao nastupiti, pa smo se uplatom sredstava na ž.r. TKD kluba Lekenik pridružili navedenoj akciji.

 nazorova.jpg  Taekwondo borci Jastreba organizirali su 2. božićni dobrotvorni limač kup "Luka i prijatelji" kako bi pomogli svom oboljelom kolegi, ali i svim limačima oboljelima od karcinoma, koji se nalaze u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Prvim borbenim umijećem najmlađi članovi kluba pomogli su da se, uz prihod od aukcije slike Vladimira Borovića, kupi inhalator, a potaknuti odzivom nastavljaju akciju do 15. siječnja 2002.

 

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga