JASTREB OPEN 2007.

U prepunoj dvorani Doma odbojke „Bojan Stranić“ 04.11.2007. godine održano je međunarodno taekwondo natjecanje za djecu, 9. JASTREB OPEN, humanitarni turnir posvećen jedinom preživjelom kornatskom gasitelju Frani Lučiću, sa kojeg su svi prikupljeni prihodi namijenjeni za nastavak liječenja i završetak studija.

Turnir se održao pod geslom:

„BORIO SI SE ZA NAŠE ŽIVOTE;
MI TI SE PRIDRUŽUJEMO U BORBI ZA TVOJ!“

I ove godine organiziran je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Poglavarstva Grada, uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo, rad socijalnu zaštitu i branitelje.

U dvorani prepunoj najmlađih sportaša natjecanju su u protokolu svečanog otvaranja, sa početkom u 12:00 sati, nazočile brojne osobe iz kulturnog i javnog života grada i države, službeno ga je otvorio ispred Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, kao pokrovitelja ove priredbe, zamjenik pročelnika g. Boško Lozica. Ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, kao pokrovitelja ove priredbe, pomoćnik ministra za sport g. Željko Klarić održao je prigodni govor, kao i izaslanik Predsjednika Republike g. Željko Mataja. Uz sesvetske mažoretkinje mališane su zabavili popularni pjevač Jacques Houdek i Lamia Belošević, a ninđa kornjače i Fifi iz cvjetnog društva u prigodnim kostimima izveli su demo borbu i podijelili djeci slatke poklone donatora, na veliko oduševljenje okupljenih. U sklopu svečanog otvaranja izvedene su dvije demo borbe vrtićanaca, sa kojima je javnosti prezentirano umijeće borbe najmlađih natjecatelja. Službeni voditelj natjecanja bio je poznati glumac iz „Zabranjene ljubavi“ - Mario Valentić.

Mnogi građani prepoznali su vrijednosti i pridružili se našoj humanitarnoj akciji ljudske dobrote nesebičnog davanja za jedinog preživjelog kornatskog gasitelja, koji je u jednako nesebičnoj gesti za druge položio najveću žrtvu i koji se i danas, sa trajnim posljedicama, bori za vlastiti život.

Na ulazu u dvoranu za vrijeme održavanja natjecanja prikupljali su se dobrotvorni prilozi za Franu Lučića, prilikom čega su u znak pažnje primiti simboličnu zahvalnicu.

Prikupljena donacija na humanitarnom 9. JASTREB OPEN-u u iznosu od 9.800,00 KN uplaćena je na tekući račun Frane Lučića.

 

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga