MISA ZAHVALNICA SPORTAŠA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

U organizaciji Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije u ponedjeljak 5. prosinca u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, sportaši grada Zagreba okupili su se na misu zahvalnicu povodom završetka jesenskog dijela sportske sezone. Misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski.

Na susret zahvale za sve dobro tijekom sezone došli su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske nogometne akademije, nogometnog, rukometnog, karate, taekwondo, stolno-teniskog i odbojkaškog saveza, a prisutni su bili i predstavnici grada Zagreba kao i lokalne vlasti, te brojni treneri i natjecatelji iz mnogih kolektivnih i pojedinačnih sportova.

U homiliji biskup Gorski istaknuo je pitanje vjere, ne samo kao sportskog uspjeha nego i životnog ostvarenja, "jer jedino kroz vjeru čovjek može ostvariti svoj životni smisao razvijajući svoje darove i talente. Ono što sve nas u ostvarenju životnog smisla ometa je grijeh i dok ga se ne oslobodimo ne možemo napredovati na životnom putu. Obraćenje je temeljni zahtjev koji stoji pred svakim od nas na putu životnog ostvarenja".

Nakon euharistijskog slavlja sportaši su nastavili druženje u župnom pastoralnom centru.

 

  • Taekwondo klub Jastreb

    Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

    Posljednje novosti

    ptica plava3