Naše web stranice koriste kolačiće (cookies) (n.pr., mali komadići texta koje naš server pohranjuje na čvrsti disk vašeg računala). Kolačiće koristimo kako bi pohranili vaše postavke, informacije koje koristite za prijavu ako na stranici postoji ta mogućnost, za pružanje personaliziranog iskustva i za analizu korištenja sadržaja stranice. Kolačići mogu također pohranjivati informacije koje vam mogu otkriti identitet koje ste sami prethodno unijeli na nekom dijelu stranice kako ne bi svaki put iznova morali unositi iste informacije.

Kolčići se neće spremati na vaš čvrsti disk ako ih odbijete putem gumba “Odbijam kolačiće” koji se nalazi na ovoj web stranici u obavijesti o korištenju kolačića.

Drugi način pohrane kolačića možete zabraniti  tako da ih isključite u svom internet pregledniku. Upute i postavke o isključivanju kolačića možete slijediti odabirom preglednika koji koristite. Naziv preglednika je poveznica do izvorne stranice na engleskom jeziku sa potrebnim objašnjenjima.

Isključivanjem i odbijanjem pohrane kolačića izgubiti ćete dio funkcionalnosti ove internet stranice

 

 

Korištenje ove stranice osigurava Taekwondo klub Jastreb. Ako nastavite pregledavati i upotrebljavati ovu web stranicu, prihvaćate da se pridržavate sljedećih uvjeta korištenja i da ih se pridržavate. Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih uvjeta, molimo ne koristite našu web stranicu. Izraz 'nas' ili 'mi' se odnosi na vlasnika web stranice – Taekwondo klub Jastreb. Izraz "Vi" se odnosi na korisnika ili gledatelja naše web stranice.

Korištenje ove web stranice podliježe sljedećim uvjetima korištenja:

  • Sadržaj stranica ove web stranice je za vaše opće informacije i korištenje. Može se promijeniti bez prethodne obavijesti.
  • S vremena na vrijeme, ova web stranica također može sadržavati veze na druge web stranice. Ove su veze pružene kako bi Vam pružili dodatne informacije. One ne znače da podržavamo web stranicu(e). Nemamo kontrolu nad sadržajem povezanih web stranica i ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za njih niti za bilo kakav gubitak ili štetu koja bi mogla proizaći iz vašeg korištenja.
  • Možete se povezati s našom web-lokacijom, pod uvjetom da to učinite na način koji je pošten i legalan te ne šteti našoj reputaciji ili ju iskorištava, ne smijete se povezati na način koji bi sugerirao bilo koji oblik udruživanja, odobrenja ili podržavanja ukoliko tako nešto sa naše strane ne postoji.
  • Ova web stranica koristi kolačiće (male tekstualne datoteke) za praćenje postavki pregledavanja kako bi korisničko iskustvo bilo učinkovitije i da nam dostavi osnovne statistike posjetitelja za analizu. Više pojedinosti potražite u našim pravilima o privatnosti. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu. Kako to učiniti, pogledajte upute za vaš preglednik ili softver za upravljanje datotekama. Za više informacija o kolačićima, uključujući i kako ih blokirati ili izbrisati, posjetite www.allaboutcookies.org
  • Vaša upotreba bilo kakvih informacija ili materijala na ovoj web stranici potpuno je na Vašem vlastitom riziku, zbog čega nećemo biti odgovorni. Vaša je odgovornost osigurati da svi proizvodi, usluge ili informacije dostupne putem ove web stranice zadovoljavaju vaše specifične zahtjeve.
  • Ni mi ni treće strane ne dajemo jamstvo ili garanciju o točnosti, pravodobnosti, izvedbi, potpunosti ili prikladnosti informacija i materijala pronađenih ili ponuđenih na ovoj web stranici u bilo koju svrhu. Prihvaćate da takvi podaci i materijali mogu sadržavati netočnosti ili pogreške i izričito isključujemo odgovornost za takve netočnosti ili pogreške u najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom.
  • Ova web stranica sadrži materijale koji su u našem vlasništvu. Ti materijali uključuju, ali nisu ograničeni na, dizajn, izgled i grafiku. Ovi su materijali zaštićeni Zakonom u autorskom pravu. Reprodukcija bilo kojeg dijela je zabranjena bez prethodnog pismenog pristanka.
  • Možete ispisati ili preuzeti tekstove s naše stranice za vaše osobne potrebe ili da privučete pozornost drugih ljudi na materijale objavljene na našoj web stranici. Ne smijete koristiti bilo koji dio materijala na našim stranicama u komercijalne svrhe bez da dobijete našu pismenu dozvolu.
  • Neovlaštena uporaba ove web stranice može dovesti do zahtjeva za naknadu štete i/ili biti kazneno djelo.
  • Vaša upotreba ove web stranice i svi sporovi koji proizlaze iz takve upotrebe web stranice, te ove odredbe i svi sporovi ili zahtjevi koji proizlaze iz ili u svezi s njima ili njihova predmeta ili formacije regulirat će se i tumačiti u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Sud u Zagrebu ima isključivu nadležnost nad bilo kakvim zahtjevima koji proizlaze ili se odnose na posjete našim stranicama.

 

 

Politika privatnosti Taekwondo kluba Jastreb je kako slijedi:

1. Privatnost
Predani smo zaštiti i poštivanju Vaše privatnosti.
Ovo politika navodi osnovu po kojoj ćemo prikupljati sve osobne podatke koje prikupimo od Vas ili koje nam dostavite.
Molimo pažljivo pročitajte sljedeće kako biste razumjeli naša gledišta i prakse u vezi s Vašim osobnim podacima i kako postupamo s njima.

2. Informacije koje možemo prikupiti od Vas
Možemo prikupljati i obraditi sljedeće podatke o Vama:
• Informacije koje dajete putem web stranice na www.taekwondo-jastreb.hr (naša stranica). To može uključivati informacije koje ste dobili putem naše stranice "Kontakt", ako se prijavite za korištenje naše stranice, pretplatu na biltene, objavljivanje materijala, odlaska na natjecanja ili traženje dodatnih usluga.
• Ako nas kontaktirate putem e-pošte ili na drugi način, možemo voditi evidenciju o korespondenciji;
• Možda Vas također zamolimo da ispunite ankete koje koristimo za potrebe istraživanja, iako ne morate odgovoriti na njih;
• Pojedinosti o Vašim posjetima našoj web lokaciji, uključujući, ali ne ograničavajući se na podatke o prometu, podatke o lokaciji, weblogovima i ostalim komunikacijskim podacima, bez obzira da li je to potrebno za naše potrebe za naplatom ili na drugi način, i resurse kojima pristupate.

3. IP adrese i kolačići
Možemo prikupljati podatke o Vašem računalu, uključujući IP adresu, operativni sustav i vrstu preglednika. To su statistički podaci o akcijama i obrascima pregledavanja korisnika i ne prepoznaju pojedinca.
Ne upotrebljavamo kolačiće za prikupljanje informacija o Vašoj općenitoj upotrebi interneta i nećemo prikupljati nikakve informacije o Vama, osim onih koje su potrebne za administriranje sustava web poslužitelja i na drugi način kako je gore opisano.

4. Gdje pohranjujemo Vaše osobne podatke
Podaci koje prikupimo od Vas mogu se prenijeti i pohraniti na odredište unutar Europskog gospodarskog prostora ("EGP"). Slanjem Vaših osobnih podataka pristajete na prijenos, pohranu ili obradu. Poduzet ćemo sve potrebne korake kako bismo osigurali da se Vaši podaci dobro tretiraju u skladu s ovim pravilima o privatnosti.
Gdje smo Vam dali (ili gdje ste odabrali) lozinku koja Vam omogućuje pristup određenim dijelovima naše stranice, Vi ste odgovorni za čuvanje tajne zaporke. Molimo Vas da ne dijelite lozinku nikome.
Nažalost, prijenos podataka preko interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo sve učiniti kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost Vaših podataka koji se prenose na našu web stranicu; bilo koji prijenos je na Vašem vlastitom riziku. Kada primimo Vaše podatke, koristit ćemo stroge postupke i sigurnosne značajke kako bismo spriječili neovlašteni pristup.

5. Korištenje informacija
Informacije o Vama koriste se na sljedeće načine:
• Za slanje newslettera, ako ste zatražili da to učinimo;
• Kako bismo Vam pružili informacije, proizvode ili usluge koje zatražite od nas ili koje smatramo da bi Vas mogle zanimati, gdje ste pristali na kontakt u takve svrhe;
• Za potrebe izvršavanje obveza koje proizlaze iz bilo kojeg ugovora sklopljenog između Vas i nas;
• Da biste mogli sudjelovati u interaktivnim značajkama naše usluge, kad to odlučite; i
• Obavijestiti Vas o promjenama naše usluge.
Nikada nećemo dijeliti Vaše podatke s trećim stranama.
Gdje Vas želimo kontaktirati o dobrima i uslugama koje bi mogle biti od interesa to ćemo učiniti samo ako ste na to pristali.
Ako ne želite da na taj način upotrebljavamo Vaše podatke, označite relevantni okvir koji se nalazi na obrascu na kojemu prikupljamo Vaše podatke.

6. Objavljivanje vaših podataka
Možemo otkriti Vaše osobne podatke trećim stranama:
• Ako smo dužni otkriti ili podijeliti svoje osobne podatke kako bismo bili u skladu s bilo kojom zakonskom obvezom ili kako bismo proveli ili primijenili naše uvjete korištenja i druge ugovore ili zaštitili prava, imovinu ili sigurnost Taekwondo kluba Jastreb.

7. Vaša prava
Imate pravo tražiti da ne obrađujemo Vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Možete ostvariti svoje pravo tako da označite određene okvire na obrascima koje koristimo za prikupljanje Vaših podataka. Također možete ostvariti pravo u bilo koje vrijeme tako da nas kontaktirate.
Naša web stranica može s vremena na vrijeme sadržavati veze na i s web stranice naših partnerskih mreža i povezanih društava. Ako pratite vezu na bilo koju od ovih web stranica, imajte na umu da ove web stranice imaju svoje pravila o privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za ta pravila. Molimo provjerite ova pravila prije nego što pošaljete bilo koji osobni podatak na ove web stranice.

8. Pristup informacijama
Pravila zaštite općih podataka (Uredba EU 2016/679) daju Vam pravo na pristup informacijama o Vama. Vaše pravo pristupa može se ostvariti sukladno Zakonu. Vaši zahtjevi za pristup neće biti podložni nikakvoj naknadi.

9. Promjene naših pravila o privatnosti
Sve promjene koje izvršimo u našoj politici privatnosti u budućnosti bit će objavljene na ovoj stranici i, ako je potrebno, obavijestit ćemo Vas putem e-maila.

10. Kontakt
Pitanja, komentari i zahtjevi u vezi s ovim pravilima o zaštiti privatnosti dobrodošli su. Možete nas kontaktirati putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

11. Dodatne informacije
Dodatne informacije i prava pojedinca mogu se naći ovdje http://azop.hr/

 

Temeljem Uredbe 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti osobnih podataka – GDPR) i članka 29. Statuta Taekwondo kluba Jastreb, Zagreb, Švarcova 2, Izvršni odbor Kluba, na sjednici održanoj dana 17.05.2018. godine donosi


PRAVILNIK O PRIKUPLJANJU, OBRADI I KORIŠTENJU, TE ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA FIZIČKIH OSOBA

Čl. 1
Taekwondo klub Jastreb, Zagreb, Švarcova 2 (u daljnjem tekstu : Klub) temeljem članka 3. Zakona o zaštiti osobnih podataka obveznik je Zakona i ima voditelja zbirke osobnih podataka, te je dužan nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi (zaposlenici i vanjski suradnici, članovi kluba, članovimaloljetne osobe).
Čl.2
Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka i Uredbe o načinu vođenja i obrascu evidencije o zbirkama osobnih podataka, Klub vodi zbirke osobnih podataka, uspostavlja i vodi evidencije koje sadrže osnovne informacije o zbirci : Naziv zbirke Zbirka osobnih podataka o kadrovskoj evidenciji zaposlenih Zbirka o plaćama zaposlenih Zbirka osobnih podataka o članovima Kluba Zbirka osobnih podataka o vanjskim suradnicima i umjetnicima Zbirke podataka moguće je dodavati, mijenjati i brisati ovisno o potrebama poslovanja.
Čl.3
Naziv voditelja zbirke i njegovo sjedište, odnosno adresa je Taekwondo klub Jastreb, Zagreb, Švarcova 2
Čl.4
Svrha obrade Osobni podaci prikupljaju se u svrhu izvršavanja zakonskih obveza Kluba, te radi ispunjenja obveza od javnog interesa (sport) i izvršavanja javnih ovlasti (statistička istraživanja, korištenje ljudskih potencijala, praćenje kvalitete stručnog rada i rada stručnih službi, ostvarivanja prava i obveze iz radnog odnosa i druge službene svrhe).
Čl.5
Pravni temelj uspostave zbirke podataka Pravni temelj za uspostavu zbirke osobnih podataka proizlazi od Zakona o radu, Zakona o zaštiti osobnih podataka, Zakona o sportu i Pravilnika Kluba.Čl.6

Kategorije osoba na koje se podaci odnose Zbirka se odnosi na sve članove i korisnike usluga (odrasli i maloljetne osobe), te osobe koje su sklopile ugovore o radu neposredno sa Klubom kao poslodavcem (ugovor o radu na određeno, ugovor o radu na neodređeno, ugovor o djelu, volonterski ugovor). Uz prethodnu privolu, osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti i za druge osobe koje sudjeluju u stručnom radu u Klubu (vanjski suradnici). Ove osobe imaju pravo u svako doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade njihovih podataka, osim ako se radi o obradi podataka u statističke svrhe kada osobni podaci više ne omogućuju identifikaciju osobe na koju se odnose
Čl.7 Vrste podataka sadržanih u zbirkama podataka Zbirke sadrže slijedeće vrste podataka : 1. matični broj upisa 2. ime i prezime 3. JMBG, OIB, dan,mjesec, godina rođenja 4. ime oca ili majke 5. prebivalište i adresa 6. mjesto rođenja 7. broj zdravstvenog osiguranja 8. broj MIO osiguranja 9. osiguranje MIO II 10. vrsta radnog odnosa (određeno,neodređeno,ugovor o djelu) 11. radno mjesto (npr. tajnik, trener, računovođa, tajnik-administrator, čistačica-dostavljačica, i sl.) 12. stručna sprema (SSS,VŠS,VSS) 13. zvanje ispitanika (npr. dipl. trener, profesor, ekonomist, odgojitelj, upravni referent i sl.) 14. broj bankovnog računa 15. radni staž prije poslodavca 16. datum zasnivanja radnog odnosa 17. datum raskida radnog odnosa, razlog 18. radno vrijeme zaposlenika 19. razlog prestanka radnog odnosa (mirovina, otkaz, odluka poslodavca ) 20. podaci o ostvarenim pravima iz radnog odnosa (npr. porodiljni dopust, povrede na radu, socijalna prava i potpore, bolovanja, i sl.) 21. status zaposlen/nezaposlen 22. škola/zanimanje 23. razred 24. ime i prezime roditelja(staratelja) 25. broj osobne iskaznice roditelja (staratelja) 26. porezna kartica 27. spol(m/ž)Čl.8
Način prikupljanja i čuvanja podataka
Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo u slučajevima određenim Zakonom o radu, Zakonom o sportu, Statutom kluba, Uredbama o evidencijama iz oblasti rada, u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora u kojem je ispitanik stranka, te radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu (učlanjenje fizičkih osoba u Klub).
Glavni tajnik odnosno predsjednik Kluba donosi odluku o osobama zaduženim za zaštitu osobnih podataka, kao i odluku o osobama koje su osim poslodavca ovlaštene za nadziranje, prikupljanje, obrađivanje, korištenje i dostavljanje osobnih podataka.
Prije prikupljanja bilo kojih osobnih podataka, djelatnici Kluba dužni su informirati ispitanika čiji se podaci prikupljaju o identitetu voditelja zbirke osobnih podataka, te o svrsi obrade u koju su podaci namijenjeni.
Osobni podaci uzimaju se neposredno od ispitanika usmeno i pisanim putem.
Da bi se izbjegao neovlašteni pristup osobnim podacima, podaci u pisanom obliku (Zbirke osobnih podataka, Platne liste) čuvaju se u registratorima, u zaključanim ormarima, a podaci u računalu zaštićuju se dodjeljivanjem korisničkog imena i lozinke koja je poznata zaposlenicima koji obrađuju te podatke, te se radi daljnje sigurnosti i tajnosti pohranjuju na prenosive memorije i backup na serveru.
Čl. 9 Vremensko razdoblje čuvanja i uporabe podataka
Evidencija zaposlenika počinje se voditi na dan zasnivanja radnog odnosa, a prestaje se voditi na dan prestanka radnog odnosa. Podaci o zaposlenicima predstavljaju dokumentaciju trajne vrijednosti koja se čuva temeljem Pravilnika o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva.
Evidencija o članovima i korisnicima usluga vodi se od dana učlanjenja i pružanja usluga u Klubu. Podaci predstavljaju dokumentaciju trajne vrijednosti zbog povijesnih i statističkih podataka o članovima Kluba.
Evidencija o vanjskim suradnicima vodi se od trenutka zasnivanja poslovnog odnosa a prestaje se voditi ostvarenjem svrhe za koju su podaci prikupljeni. Podaci se čuvaju temeljem Pravilnika o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva.
Čl. 10 Davanje osobnih podataka na korištenje drugim korisnicima
Osobni podaci sadržani u zbirci daju se na korištenje na temelju pisanog zahtjeva drugim korisnicima ako je to potrebno radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene djelatnosti korisnika. U pisanom zahtjevu navodi se svrha i pravni temelj za korištenje osobnih podataka.
Prije davanja osobnih podataka na korištenje drugim korisnicima Klub će o tome obavijestiti ispitanika(usmeno, elektronskim putem).
O osobnim podacima koji su dani na korištenje drugom korisniku, o drugom korisniku i o svrsi za koju su dani podaci vodi se posebna evidencija.
Čl. 11
Mjere zaštite osobnih podataka
Stručno i administrativno osoblje Kluba koje obrađuje osobne podataka dužno je poduzeti tehničke, kadrovske i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka koje su potrebne da bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog gubitka ili uništenja, od nedopuštenog pristupa ili nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe, te utvrditi obvezu osoba koje su zaposlene u obradi podataka.
Osobni podaci koji se odnose na maloljetne osobe smiju se prikupljati i dalje obrađivati u skladu s Zakonom i uz posebne mjere zaštite propisane posebnim zakonima. Čl. 12 Klub je dužan najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva, svakom ispitaniku na njegov zahtjev, odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika: - dostaviti potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne, - omogućiti uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se odnose na njega te njihovo prepisivanje, - dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka, - dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega.

Čl. 13
Ispitanik ima pravo na: - uvid u osobne podatke sadržane u zbirci koji se na njega odnose - ispis osobnih podataka sadržanih u zbirci koji se na njega odnose
Ispitanik ima pravo podnijeti zahtjev ovlaštenoj osobi Kluba radi ostvarivanja prava na: - dopunu, izmjenu ili brisanje nepotpunih i netočnih podataka o sebi - obavijesti u svezi obrade osobnih podataka koji se na njega odnose.
Zahtjev se podnosi usmeno i elektronskim putem.


Čl. 14 Ovaj Pravilnik stupa na snagu 8 dana od dana donošenja, a objavljuje se na oglasnoj ploči i Internet stranici Kluba.

Zagreb, 17.05.2018

Glavna tajnica:
Tamara Pradegan

Stranica 1 od 7

Sadržaj stranica informativnog je karaktera i kao takav ne obvezuje TKD Jastreb.

Taekwondo klub Jastreb

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči čak 17 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA

ptica plava3

Pretraga