Dana 17. prosinca 2012. u TKD klubu Jastreb imali smo priliku i čast ugostiti Maria Bebeka koji je našim malim i velikim sportašima ispričao svoju čudesnu i dirljivu životnu priču punu optimizma unatoč teškim životnim okolnostima u kojima se zatekao i koje ga učinile životnim borcem.

Trener Matej doveo ga je u klub sa misijom i željom „da osvijesti mlade ljude”, naše sportaše da ne posustaju baš kao što i on nije unatoč svim životnim preprekama, već da ustraju i idu za onim što ih ispunjava, te budu zahvalni na svemu što imaju i što je oko njih.

Iz njegovog obraćanja našim jastrebima izdvajamo kratku poruku koja bi trebala biti vodilja, svijetlo i put nama koji imajući zdravlje, zapravo imamo sve i svaki naš novi dan trebao bi započeti sa zahvalom na tom daru…

Plivač sam već sedam godina unatoč mojoj bolesti, student Zdravstvenog veleučilišta, rođen 28. listopada 1991. Imao sam 28 operacija s dijagnozom „artrogripoza” kod koje dolazi do ukočenja zglobova, deformacija kostiju i mišića, no unatoč svemu pun sam optimizma i planova za budućnost.

Mislim da naše društvo nije dovoljno osviješteno prema osobama s invaliditetom. Uvrede, dobacivanja, uporna promatranja u tramvaju i slično mogu reći da su učestala. Na sve to sam se navikao, no ima dana kad mi se to skupi i padnem u neku depresiju. Hvala Bogu, drži me vjera. Zbog svega toga odlučio sam govoriti o tome u školama, župama, knjižnicama,klubovima i šire da bih osvijestio mlade ljude.

Čovjek mora biti zahvalan Bogu što god se događalo. Nemam razloga nekoga kriviti i nitko nije kriv, to je tako moralo biti. Da sada sjednem i plačem, od toga nema ništa, samo ću izgubiti vrijeme

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.