Predsjednik Taekwondowon foundation-a iz Koreje gdin. Lee Sang-wook (30.11.2019.)

 

Predsjednik Taekwondowon-a g. Lee Sang-wook boravio je kao specijalni gost u Zagrebu na poziv taekwondo kluba Jastreb za vrijeme održavanja dječjeg taekwondo festivala: Jastreb – Kup veleposlanika Republike Koreje s korejskom delegacijom i svojim najbližim suradnicima.

 

Taekwondowon predstavlja najveći sportski kompleks u domovini taekwondo sporta, Južnoj Koreji u kojem se okuplja sve povezano s taekwondo-om kako bi se postigao cilj i njegova misija: „Jedan svijet kroz taekwondo“. Dovršen je 2014. godine nakon 9 godina napornog rada i uloga od preko 218 milijuna dolara. Koreja je željela dati svom nacionalnom sportu ono što zaslužuje i izgradila je divovski prostor koji je, radi usporedbe, 10 puta veći od Central Park-a u New York-u.

Taekwondowon je stvoren da poveže timove cijelog svijeta koji će trenirati s korejskim trenerima, te steći saznanja o kulturi i globalnom razvoju sporta. Posebnost učenja u ovom centru je da u program mogu biti uključeni i početnici i stručnjaci u taekwondo-u. Taekwondowon pruža više od 30 aktivnosti vezanih uz taekwondo. Npr. može se učiti tečaj prve pomoći, igre ​​vježbanja vodstva, poomsae, vježbe iscjeljivanja i korejsku kaligrafiju.

Ovo je mjesto savršeni spoj obrazovanja, treninga, iskustava i kulturne razmjene.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.