Vedran Golec, 2.DAN (Kukkwion)
30.06.1989. Hrvatska

_

Magistar kineziologije

(Vedran nas privremeno napušta zbog poslovnog angažmana u Olimpijskom odboru NR Kine)
_

Vedran Golec rođen je u Zagrebu, a odrastao je u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kineziološki fakultet je završio u Zagrebu te je stekao zvanje magistra kineziologije, specijalista kondicijske pripreme sportaša. Kao natjecatelj imao je bogatu i dugu karijeru koju je započeo 1996. godine u Bjelovaru. Dugogodišnji je vrhunski natjecatelj, višestruki državni prvak, reprezentativac u svim selekcijama te osvajač mnogih inozemnih turnira. Kao član juniorske nacionalne selekcije u teškoj kategoriji osvajač je srebrne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu.

Od 2004. godine je član Hrvatske taekwondo reprezentacije. U seniorskoj konkurenciji je kao član seniorske reprezentacije hrvatske nastupao na natjecanjima najvećeg ranga gdje je godinama dokazivao svoju kvalitetu. Osvajao je odličja na prestižnim natjecanjima G klase širom svijeta, bio je na postoljima Grand prix natjecanja, Europskih igara, višestruki je osvajač klupskog prvenstva Europe, a naslovom viceprvaka Europe u teškoj kategoriji se okitio 2014. godine. Bio je olimpijski kandidat za OI u Riu 2016.godine te je također olimpijski kandidat za nadolazeće OI u Tokiju. Na svjetskoj ljestvici najboljih teškaša redovito se nalazio unutar 10 najboljih na svijetu.

Iskustvo u planiranju, programiranju i vođenju treninga stjecao je još na fakultetu uz mentorstvo vodećih stručnjaka u državi u području kineziologije. Kao student, član UKTH ( Udruge kondicijskih trenera hrvatske) prisustvovao je raznim seminarima, radionicama te konferencijama na području sporta i kondicijske pripreme sportaša. Autor je i znanstvenog rada prezentiranog na Konferenciji sportaša 2014. godine, a objavljenog u Zborniku radova iste godine. Radio je i surađivao s najvećim trenerskim stručnjacima diljem svijeta. Surađivao je s vrhunskim trenerima kako iz taekwondo-a tako i onima iz bazičnih sportova, te stečena iskustva i znanja često implementira u radu s drugima, ali i u vlastitom trenažnom procesu. Kroz rad u fitness centru, vođenje grupnih rekreativnih programa te kroz individualni rad s klijentima stekao je značajno iskustvo i u rekreativnom sportu.