TKD klub Jastreb 13.03.2004. posjetio je jedan poseban gost, Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof.dr.sc. Dragan Primorac. Istinski poklonik sporta, a nadasve ljubitelj taekwondo-a, ponovo je nakon 3 godine odjenuo dobok i odradio lagani trening u novoj dvorani TKD kluba Jastreb u Rudešu. Naš Ministar Dragan Primirac poklonik je taekwondo-a još od studentskih dana, s kraja 80-ih godina. Oduvijek ga je resila odlika upornosti u svemu što je istinski volio i naumio, pa tako i u taekwondo sportu nisu izostali željeni rezultati.

Naglasio je, i ne skriva, da je kroz taekwondo sport naučio poštovati, a ne podcjenjivati protivnika i da mu je ova tradicionalna korejska vještina dala spotsku disciplinu i balans energije kroz koju je stekao veliki krug prijatelja i naučio uspješno kročiti kroz život.

Unatoč tome što ga ministarske obveze, jednog od najvećih Ministarstava u Vladi svakodnevno odvajaju od sporta, vikende je naučio pokloniti obitelji i sportu u kojem se uvijek nađe mjesti i za taekwondo sport.

Po završetku treninga i snimanja za potrebe medija u našem rudeškom prostoru i unatoč svojim obvezama, Ministar je poklonio dio svog dragocjenog vremena razgovoru sa glavnom tajnicom i trenericom kluba-Tamarom Borilović.

U razgovoru je odao priznanje našem radu i izrazio potporu klubu da i dalje ustraje na putu sretnog odrastanja djece i mladeži kroz sport kroz koji se najkvalitetnije odgajaju i odvajaju od svih poroka kojima je izložena mladež današnjice: droge, nasilja, alkohola, nikotina…

Uz želje za daljnji sportski napredak, uspjeh i širenje ovog načina rada s djecom i mladeži, Ministra se oprostio sa riječima:

“Jednom taekwondo – uvijek taekwondo”

Od tog dana Ministrova djeca – Matea i Lara postale su članice našeg kluba i krenule očevim stopama. U istoj godini Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prepoznalo je vrijednost i dalo je potporu kroz generalno pokroviteljstvo za najveće međunarodno tradicionalno taekwondo natjecanje za kadete i kadetkinje u Hrvatskoj, JASTREB OPEN, u organizaciji našeg kluba.

Bila nam je izuzetna čast ugostiti Ministra Dragana Primorca, koji je taekwondo klubu Jastreb i njegovom vodstvu, svojom nazočnošću i optimizmom kojim zrači, ulio nadu u jedno novo, bolje sutra, koje zasigurno, uz ovakvog čovjeka u sportu, nije upitno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *