ORGANIZATOR:TKD klub JASTREB
MJESTO:Kukljica, Ugljan
DATUM:17.-23.06.2018.
TRENERI:Matej Škreblin, Ivan Brekalo, Ali Noghadoost, Marijo Rendulić
LOGISTIKA:Tomislav Dominić
VODITELJ:Tamara Pradegan

 

Ljetni kamp, članova TKD kluba Jastreb održan je u vremenu od 17.-23.lipnja 2018. godine u u Holiday Parku Zelena punta, u mjestu Kukljica, na otoku Ugljanu. Kamp je održan u suradnji i uz potporu Adriatic Tourist Resort i Grada Zagreba gdje su djelatnici Holiday Parka Zelena Punta sve dane brižno skrbili o što kvalitetnijem boravku i prehrani naših sportaša, a pobrinuli su se da nam omoguće i vrhunske uvjete treniranja i dobrodošlicu za naše male i velike sportaše.
U sklopu navedenog maksimalno se vodila briga o iskoristivosti prirodnih resursa za provedbu planiranih aktivnosti. U ljetnom taekwondo kampu sudjelovao je 51 član (sudionici i stručno vodstvo), a ove godine su nam se priključili i članovi TKD kluba Rugvica.

Za vrijeme boravka na pripremama sudionici su bili podijeljeni u 3 skupine uz 24-satni pedagoški nadzor i stručno vodstvo. Osim sportske aktivnosti i animacije, u slobodno vrijeme sudionici ljetnog taekwondo kampa imali su priliku uživati u kupanju na plaži Holiday Parka, a organiziran je i poludnevni izlet na obližnju (20 min hoda) pješčanu plažu Sabuša. Seniorski i juniorski članovi kluba posjetili su i obližnje brdo svetog Mihovila gdje su na tvrđavi koja datira iz 4.stoljeća prije Krista, a potom se drugi put spominje 1203. godine kao utvrda Mlečana za zaštitu grada Zadra i koja je zaštićeni spomenik kulture demonstrirali taekwondo tehniku kroz free style.

U brojnim kreativnim radionicama voditeljice kampa, niknuli su brojni radovi koji su poticali stvaralaštvo djece i mladih, a u kojima su izrađeni, sukladno afinitetima djece, brojni suveniri za roditelje. U zabavnim radionicama vladala je odlična atmosfera, a polaznici kampa su se okušavali u brojnim zabavnim igricama spretnosti (skidanje kvačica, skupljanje loptica slamkom, skupljanje tjestenine špagetima, navlačenje hula hop čarapa na glavu, nošenje balona u parovima itd., itd…)

Treninzi su se održavali 2-3 puta dnevno u jutarnjim (jutarnji futing) i večernjim satima (TKD tehnika, samoobrana, taktika). Rad je bio usmjeren na razvijanje zajedništva, prikupljanju novih znanja, spoznaja i samospoznaja i generiranje novih ideja u ugodnom i prirodnom okruženju.

Veliki obol novim znanjima doprinijeli su naši predavači. Dr. spec. ortoped Eduard Rod iz nas je na vrlo zanimljiv i djeci blizak način upoznao sa sportskim ozljedama te načinima prevencije i saniranja istih. Fizioterapeut Miroslav Jamnić je održao radionicu bandažiranja na kojoj smo uz osnovne informacije o bandažiranju, pod njegovim nadzorom i uputama uvježbavali bandažiranje i samobandažiranje.
Za vrijeme boravka u kampu pridružio nam se psiholog koji se u razgovoru s trenerima upoznavao s problemima s kojima se susreću u svom radu i nudio načine kako trener može pomoći djeci da rade na svom samopouzdanju i suoče sa svojim strahovima. Kroz razgovor i radionice upoznavao je djecu s metodama kako se uspješno nositi sa stresom koji prati mladoga sportaša te kako usavršiti svoje mentalne sposobnosti jer one osiguravaju mentalni i tjelesni napredak.
Zadnjeg dana priprema naši polaznici demonstrirali su znanja u pripremi palačinki i kokica te na taj način proslavili i obilježili završetak kampa.
U sklopu evaluacije provedena je anketa među svim sudionicima unutar koje smo dobili željene odgovore vezane uz zadovoljstvo sudionika i njihove prijedloge za još kvalitetniju odradu budućih kampova koji bi od slijedeće godine trebao imati međunarodni karakter s ciljem okupljanja mladih sportaša iz cijelog svijeta.
Na kraju našeg zajedničkog 7-dnevnog druženja svim sudionicima podijeljena su priznanja, a najzaslužnijima kroz različite aktivnosti (kreativne radionice, volontiranja, odrade treninga, večernje animacije) dodijeljene su i posebne nagrade.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.